NC Germany a WPAS Kühtai 1.4.-3.4.2022

05.04.2022 13:06

Po krátké pauze po Paralympijských hrách jsem zamířil na závody v Rakouském Kühtai. První den zařídil trenér trénink v branách na GS, to bylo super, zbytek střediska nebyl moc upravený. Při jízdách s trenérem stále zjišťuji a zkouším, jak lyže může pracovat lépe. Cítím tam velký posun a zároveň velký prostor pro zlepšení, limity nejsou a pustí mě to, kam jen chci. Mám z toho dobrý pocit, musím ale v létě zabrat se svým fizio Davidem Krumpholzem, abych byl na zimu ready a v plné síle.

Závody byly perfektní. Lyže připravené na jedničku, jinak to od trenéra ani neznám. Prohlídk tratě GS v pohodě, nebylo co řešit. Při závodní jízdě se mi dařilo držet dobrou stopu, když jsem začal lehce podjíždět v dolní části, řešil jsem to jen rychlejším zářezem – bylo to tak tak bezpečné na udržení v trati a nesejmutí brány, ale měl jsem kratší stopu a byl rychlejší. Poslední kolo jsem vyjel do hlubokého sněhu mimo trať, už to bylo trošku odskákané a včas se mi nepodařilo zatočit. Měl jsem rychlost a hned se dostal zpět do tratě a ostřejší jízdou jsem něco málo ze ztráty stáhnul. Oba závody jsem dokončil na vítězné pozici. Pro mě byl vítězný hlavně pocit z jízdy.

Další den se jely slalomy, na které jsem si tolik nevěřil. Podrženě a na jistotu jsem to jet nechtěl, vzal jsem to jako výborný trénink. V prvním kole jsem chyboval a do druhého kola nastupoval se značnou ztrátou. Bohužel druhé lepší kolo k posunu nestačilo a dojel jsem 4. Do druhého závodu jsem věděl, že jsou soupeři opravdu dobří a mají natrénováno. Bezpečné „sklouznutí“ mi dobrý výsledek nemohlo zaručit. V druhém závodě jsem byl v prvním kole opatrný u vlásen a časová ztráta mě posunula na třetí místo. Druhé kolo jsem jel vítězit – a myslím, že se to i povedlo. Nakonec jsem skončil druhý s minimální ztrátou na prvního a hlavně opět s dobrým pocitem ze zajeté jízdy. Děkuju všem sponzorům a realizačnímu týmu (trenér Pavel Fišer, asistenti Verča Fišerová a Vašek Tichánek) za support a funklub během závodů!