Fonna Glacier 11.7. - 23.7.2022

24.07.2022 22:00

Lyžařskou přípravu na letošní sezónu jsem začal o něco dříve soustředěním na Norském ledovci Fonna. Letos mě čeká Mistrovství světa, chci být připraven a nic nenechat náhodě!  Lokace byla vybrána hlavně z důvodu výborných podmínek k tréninku SG, ke kterému není celkově moc příležitostí, abych na MS mohl tentokrát reprezentovat ČR i v rychlostních disciplínách. Soustředění jsem absolvoval společně s paralyžařem Petrem Novotným a v rámci inkluze se zdravými lyžaři s Kačkou Sýkorovou.

Část soustředění bohužel propršela, nebo byla mlha - i tak jsme každou minutu provozu vleku využili k tréninku SL nebo GS a k odpolednímu cvičení na zlepšení kondičky a protažení. Nakonec se počasí umoudřilo a my měli ideální podmínky na trénink SG.

Trenérka Veronika Fišerová ve spolupráci s trenérem české závodnice Kačky Sýkorové Pavlem Fišerem připravili Super G dlouhé téměř 3000 metrů. Trať měla úmyslně i několik skoků, abychom se trošku proletěli a trénink SG byl dokonalý. Předposlední tréninkový den mě jeden ze skoků dost potrápil. Přes hladké přistání po dlouhém letu bohužel nevydrželo vázání a rozpadlo se - po následném tvrdém pádu jsem skončil v nemocnici s otřesem mozku, pohmožděnými plícemi a zlomenými žebry. I tak jsem parádně potrénoval a přes drobné zranění, které ke sportu patří, byl trénink boží, a to hlavně zmíněné SG.

Následky pádu mohly být mnohem horší, nebýt kvalitní přilby a chrániče páteře od POC (Děkuji LSK Ski&Outdoor za podporu) - když sportovat, tak jedině bezpečně! Teď už mám pár dní po úrazu a cítím se mnohem lépe. Čeká mě pár týdnů klid na srůstání žeber, o to více musím pak přidat, abych pauzu nahnal a nechyběla mi příprava v zimní sezoně. Děkuju všem sponzorům a partnerům, díky kterým se mohlo soustředění uskutečnit, bez vás by to nešlo!