Kaunertal listopad 2012

19.11.2012 15:30

Dnes jsem se vrátil z prvního letošního lyžování na Kaunertalu v Rakousku. A zážitek to byl skutečně nevšední. Krásné prostředí, čistý vzduch, fajn parta...

První den jsem pod vedením zkušených asistentek a trenéra absolvoval základní výcvik a průpravu potřebnou k samotnému lyžování. Více než lyžování jsem se věnoval spíše nácviku bezpečných pádů... :) Zjistil jsem, že to nebude tak snadné, jak jsem si představoval. Nezahodil jsem však lyži do žita a vzpomněl jsem si na mé začátky na snowboardu, které nebyly snadné, ale nakonec jsem se to naučil. Další den už byl optimističtější, veselejší, potrénoval jsem smýkaný a rychlý oblouk a pěkně jsem si zajezdil. Třetí den už jsem byl docela potlučený a padla na mě únava. Po kvalitním odpočinku jsem zažil velký zlom, kdy rozdíl mezi být unavený a být odpočatý byl jako neumět lyžovat a umět lyžovat. Zlomily se všechny bariéry a já si mezi zdravými lyžaři opět připadal jako dřív a jízdu jsem si užíval stejně jako všichni ostatní.

Zajímavá byla také cesta zpět do České republiky, kdy nám na německé dálnici došla nafta. Poté, co trenéra odvezla německá policie pro kanystr s naftou a tu jsme dolili, tak se nám vybila baterie a my museli čekat na odtahový vůz a servis. Po třech hodinách jsme byli opět na cestě a v ranních hodinách jsme šťastně dorazili domů... :)

Ač jsem chtěl hned toto úterý odjet na první závody do Landgraafu, po krátké úvaze jsme se domluvili s trenérem Tomášem Lisým akci zrušit. Vzhledem k mé únavě a vysílení po tréninku na Kaunertalu, by byl přínos z těchto závodů pro mne minimální a je třeba ještě trénovat. Ač jsem trochu zklamaný, věřím jeho zkušenostem a vím, že za jeden týden se závodníkem na světové úrovni nestanu. Naplánovali jsme však další soustředění od 4. do 9. prosince 2012 na Pitztale v Rakousku, které bychom spojili s účastí na závodech, které se zde budou konat. Ať už závody dopadnou jakkoli, získám zde své první zkušenosti ze závodního prostředí, které budu do budoucna potřebovat.

Pár prvních fotek z mého lyžování najdete ve fotogalerii.