Pitztal prosinec 2012 a mé první závody IPCAS

10.12.2012 22:29

Tentokrát jsme se za sněhem vydali na rakouský ledovec Pitztal (od 4. do 9. prosince 2012), kde na nás čekala pěkná kopa sněhu a silný mráz. Patero vrstev oblečení mě však ochránilo nejen od mrazu, ale také při pádech, kterých však už nebylo tolik jako minule. Od středy do pátku jsem se zájmem sledoval závody Evropského poháru alpského lyžování handicapovaných, které se tu konaly. Účast na Evropském poháru je podmíněna ziskem určitého počtu bodů z ostatních závodů, takže jsem se bohužel účastnit nemohl.

Poslední den soustředění jsem se dočkal a mohl jsem odstartovat na svých prvních závodech v obřím slalomu. Vzhledem ke špatnému počasí, které nás provázelo, jsem toho moc nenatrénoval, o tréninku průjezdu bran ani memluvím... V den závodu nás neminuly drobné komplikace s autem. Díky silnému mrazu jsme nenastartovali. Tak musel trenér a jeden z našich asistentů tlačit celé tři kilometry auto z kopce než naskočilo. Na závody jsme tak přijeli s hodinovým zpožděním a přišli jsme o možnost prohlídky tratě, start závodu jsme však stihli.

Závody IPC Alpine Skiing v rakouském Pitztalu měly hojnou účast výborných zahraničních závodníků a mým hlavním cílem bylo dojet do cíle a užít si to. Nakonec jsem z 32 sedících závodníků dojel do cíle jako 21., 10 lyžařů závod nedojelo a byli diskvalifikováni. Zážitek to byl jen těžko popsatelný a hlavně motivující pro další tréninky a závody.