Rychlý trénink a honem na závody do Lichtenštejnského Malbun 20.2.-26.2.2023

26.02.2023 23:28

Jen jsem po posledním tréninku stačil navoskovat a nabrousit lyže, už jsem balil na trénink na oblíbený Stoh do Špindlerova mlýna. Trénink měl jedinný cíl a to připravit se na nadcházející víkendové závody v Lichtenštejnsku, kam jsme hned po tréninku vyrazili. Počasí nám opět přálo a pod vedením Tomáše Lisého jsem natrénoval krátký i dlouhý oblouk.

Bylo to náročnější, ale po mé lednové absenci na svahu to jinak udělat nešlo. Po čtyřdenním tréninku jsme se sebrali a spolu s Přemkem a trenérem vyrazili do Lichtenštejnska. Tam na nás čekala pořádná nadílka čerstvého sněhu. Ta trošku zkomplikovala start závodů a chvilku se nevědělo, jestli se vůbec závody pojedou. Díky šikovnému rolbaři, organizátorům a všem pomocníkům se nakonec podařilo trať vystahovat a slalom postavit. 

V prvním závodě jsem nic nenechal náhodě a dojel si pro pěkné druhé místo. Druhý slalom jsem zaváhal už v prvním kole a ze závodu vypadl. V neděli se jely dva obří slalomy. Tady jsem zaváhal v prvním závodě - ve druhém jsem chybu napravil a dojel si pro třetí místo. Velké dík patří trenérovi, že se mnou za  tak krátký čas zvládnul přípravu a závody se nakonec i přes drobné komplikace vydařily.