Veysonnaz 28.-31.1.2016

01.02.2016 12:00

Včera večer jsme se vrátili ze Švýcarska, kde se měli jet 2 obří slalomy a 2 slalomy. Píšu, že měly, protože poslední den závodů napadlo půl metru prašanu a závod byl z bezpečnostních důvodů zrušen. Většina týmů hned odjela, aby byly brzy doma. My jsme to měli domů asi 1000 km, ale takové podmínky jsme nechtěli jen tak opustit a vyrazili jsme lyžovat do čerstvého prašanu - místy nám koukala jen polovina těla :) Kdyby člověk spadl, tak ho snad pod tím sněhem ani nenajdou :) 

Abych se vrátil k závodům - samotná závodní sjezdovka měla střední pasáž hodně prudkou a navíc odkloněnou ke straně - hrozně jsem se bál! Na takovou sjezdovku bych normálně nevlezl ani před úrazem. Nakonec jsem si řekl, že když už jsme vážili tu dlouhou cestu, tak do toho půjdu.Všichni jsme přežili bez úrazu a já si vyjel 4. a 6. místo v obřím slalomu a 3. místo ve slalomu - má první medajle (a k tomu ještě pořádný bochník místního sýru)! Děkuji všem, kteří mě od začátku podporují a věřili mi. S pomocí dárců, sponzorů, trpělivé manželky a realizačního týmu, který se o nás stará při tréninku i na závodech, se mi postupně plní můj sen... Děkuji!!!
Bohužel jsem si ani s těmito výsledky nezajistil body do Evropského poháru. Pro příště mám alespoň lepší startovací pozici. Do dalších závodů tedy musím ještě hodně trénovat, zlepšovat techniku, získávat zkušenosti... Možností získat body do EC ještě pár bude, bohužel trénink v ČR nevidim moc růžově. Teplé počasí a déšť pomaličku odkrývají zelenou trávu na všech našich sjezdovkách.
Pár fotek ze závodů a švýcarská panoramata najdete ve fotogalerii.