Začátek sezóny 2015/2016

07.12.2015 12:00

Uteklo to jako voda. Je prosinec a tým ČATHS má za sebou již několik soustředění a ledovci a závody v Landgraafu v Holandsku. Po loňské nevydařené sezóně doháníme co se dá, a tak trávíme na horách veškerý možný čas - jen pak na ty články toho času moc nezbývá, ale alespoň si u toho trošku odpočinu. 

Jak jsem již psal, máme za sebou první závody, kterých jsem se ze sedících z našeho týmu zúčastnil jen já - Oldovi brání ještě doznívající zranění z loňska a Kristýna to odmarodila. Závody se jely na umělé sjezdovce, která je v kryté hale (viz. Dokumenty ke stažení) - takový velký mrazák. Jel se dvakrát slalom, který jsem začal trénovat jen dva dny před závody, takže to tak i dopadlo :( Nebyl jsem si moc jistý a jel jsem opatrně a tedy i pomalu, nicméně jsem dojel :) Výsledky ze závodů najdete v příslušné kategorii v pravo.

Hlavním cílem v Landgraafu byla zdravotní klasifikace od IPCAS, která je k závodění nezbytná a určuje můj handicap. Vzhledem k mému celkem dobrému zdravotnímu stavu (vzhledem k dalčím vozíčkářům lyžařům) jsem byl zařazen do kategorie LW12-1.

Nyní jsme již po dalším tréninku a tento týden odjíždíme do Rakouska na mistrovství německa v Super G (které jsem jel předevčírem tréninkově poprvé, ale pocity z něj mám rozhodně lepší, než ze slalomu, kde musím ještě hodně, hodně trénovat na nějaké lepší umístění) a IPCAS závody v SG, GS a SL. Sportu zdar a hezké svátky :)